-
خانه
-
بایگانی نوشتهها
بایگانی نوشتهها
انسان در سرزمین خودش هم بیگانه است». این جمله را «زیگموند فروید»، واضع روانکاوی و اندیشمند شهیر اتریشی دربارهی ناخودآگاه گفته است. ضمیر ناخودآگاه به بخش بزرگی از روان گفته میشود که در دسترس آگاهی ما نیست ولی اثر قدرتمندی بر زندگی و اعمال ما دارد. فهم این بخش میراث فروید است. در واقع فروید برای اولینبار ضمیر ناخودآگاه را «صورتبندی» کرد، یعنی به آن معنا و مفهوم گسترده بخشید. پیش از او، کلمهی ناخودآگاه به اشکال مختلف توسط فلاسفه قرن نوزدهم استفاده شده بود ولی هیچکدام از آنها، آنطور که فروید ناخودآگاه را تبیین کرد، به بررسی آن نپرداخته بودند.
اختلال شخصیت اجتنابی به چه معناست؟ افراد مبتلا به اختلال شخصیت اجتنابی، دائماً نسبت به خود احساس عدم کفایت داشته، و از قضاوت منفی دیگران نسبت به خودشان احساس ترس و اضطراب بسیار شدیدی دارند؛ در نتیجه سعی میکنند تا حد امکان از فعالیتهای گروهی و همراهی با دیگران دوری کنند. اگرچه افراد مبتلا به این اختلال دوست دارند با دیگران تعامل داشته باشند، اما به دلیل ترس شدید از طرد شدن توسط دیگران، تمایل به عدم حضور و همراهی دیگران دارند. در واقع، برای افراد مبتلا به این اختلال احساس ترس از طرد شدن و قضاوت منفی توسط دیگران، آنقدر شدید و قوی است که انزوا را به حضور در موقعیتهای اجتماعی ترجیح میدهند.
پیوند زناشویی امضای یک تعهد دو جانبه برای مدت باقی عمر است، همین یک جمله کافیست تا اشخاص نسبت به ورود در چنین تصمیمی بسیار سختگیرانه عمل کنند. پیوندی که اگر دوستی، لذت و تفریح چاشنی آن نباشد به زودی رو به خمودگی و زوال خواهد گذاشت . اگر بخاهید سختگیرانه فکر کنید هرگز با آن مواجه نخواهید شد و اگر بخواهید سهل انگاری کنید هزینه گزافی را بدنبال خواهد داشت. لذا پیوند زناشویی را می توان ترکیبی از عشق و منطق قلمداد کرد و آن دوست داشتن است.