google-site-verification: google6e2606d067d0860e.html

بایگانی نوشته‌ها


اختلال شخصیت ضد اجتماعی(ASPD) چیست؟

اختلال شخصیت ضد اجتماعی(ASPD) چیست؟

اختلال شخصیت ضد اجتماعی(ASPD) چیست؟ در اختلال شخصیت ضد اجتماعی (Antisocial personality disorder) یا ASPD،  فرد به درست یا غلط بودن رفتار خود توجه ندارد. افرادی که به این اختلال  مبتلا هستند نسبت به مردم به صورت سنگدلانه‌ای بی تفاوت هستند یا احساس  دشمنی دارند. برخورد خشن افراد مبتلا به اختلال ضد شخصیت اجتماعی با دیگران  جای تعجب ندارد. این افراد در قبال رفتار بد خود احساس شرمندگی نمی کنند.  آن‌ها معمولا از قوانین سرپیچی کرده و مجرم می‌شوند. دروغ گویی، رفتار خشن  یا هیجان زده، اعتیاد به الکل و مواد مخدر در این گروه از درصد بالایی  برخوردار است.

اختلال شخصیت نمایشی یا هیستریونیک

اختلال شخصیت نمایشی یا هیستریونیک

اختلال شخصیت هیستریونیک (Histrionic) در دسته دوم اختلالات شخصیتی قرار  می‌گیرد که گروه بزرگی از اختلالات روانشناختی از قبیل شخصیت خودشیفته،  اختلال شخصیت مرزی، اختلال شخصیت ضداجتماعی و ... است. ویژگی عمده اختلالات  این گروه نمایشی، هیجانی و دمدمی‌مزاج بودن آن‌ها است. با خواندن این مطلب  با ویژگی‌های برجسته این اختلال و دلایل و راه‌های درمان آن آشنا خواهید  شد. با ما همراه باشید.

اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

نشانه اصلی این نوع افراد رفتارها و افکار  عجیب و غریب است. منطق این افراد دارای یک منطق ونظام فکری خود ساخته هستند که با منطق حاکم به دیده‌های علمی سازگار نیست. بطور مثال همیشه عقیده بر این دارند که دارای حس ششم هستند، یا همه چیز به آنها الهام می‌شود و… از نظر علمی باید گفت ادراک بدون محرک توهمی بیش نیست. یکی از علائم افراد دارای اختلال شخصیت اسکیزوتاپیال، شبه توهم می‌باشد و دارای علائم اختلال هذیانی می‌باشند. این افراد باورهایی دارند که منطقی پشتش وجود ندارد، اختلال تفکر یعنی نظام فکری این افراد شبیه هذیان گفتن می‌باشد.

سید مرتضی احمدی‌منش

سید مرتضی احمدی‌منش

مرتضی احمدی‌منش (روانشناس بالینی)                                                                                            خانه خانه روانشناسی و مشاوره چترسبز با متخصصین مجرب ارائه دهنده خدمات روان‌درمانی و مشاوره. جلسات مشاوره و روان‌درمانی آنلاین (از سراسر کشور) زمینـۀ فعالیـت: مشاوره و روان‌درمانی، مشاور فردی، اختلالات شخصیت، زوج درمانی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره خانواده، خانواده درمانی، گروه درمانی، اختلال افسردگی، اختلالات اضطرابی، مشاوره ازدواج و طلاق. جهت مشاهده خدمات و تعرفه‌ها به سایت chatrsabz.ir مراجعه فرمایید. تماس: 09107025141

شخصیت پارانوئید و شکاک و بد بین

شخصیت پارانوئید و شکاک و بد بین

اختلال شخصیت پارانویایی یک وضعیت مزمن و فراگیر است که مشخصهاش الگوهای مخّرب فکری، رفتاری و کارکردی است. حدس زده میشود که این اختلال در یک تا دو درصد بالغین وجود داشته باشد. عوارض این اختلال غالباً مشابه اسکیزوفرنی هستند و برخی پژوهشها نشان میدهد که احتمال وجود پیوندی ژنتیکی بین این دو اختلال وجود دارد. افرادی که دچار این نوع اختلالات شخصیت هستند بیشتر در معرض خطر افسردگی و هراس از مکانهای باز قرار دارند.

اختلال شخصیت اسکیزوئید

اختلال شخصیت اسکیزوئید

افراد مبتلابه اسکیزوئید در روابط اجتماعی بی‌تفاوت هستند و معمولاً کناره‌گیری می‌کنند. این افراد معمولاً تنها هستند و به کارهای انفرادی علاقه بیشتری دارند و احساسات و هیجانت خود را به‌ندرت بروز می‌دهند یا بیان می‌کنند. در هیچ‌یک از میهمانی‌ها شرکت نمی‌کنند، ازنظر دیگران آنها خجالتی به نظر می‌آیند.

اختلال شخصیت مرزی borderline

اختلال شخصیت مرزی borderline

بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی(borderline) در مرز روان نژندی و  روان‌پریشی قرار  دارند و مشخصه آن‌ها ناپایداری حالت عاطفی، خلق، رفتار،  روابط ابژه‌ای، و  خودانگاره آن‌هاست. افراد مبتلا به این اختلال،  خودانگاره (خودپنداره‌ی)  بسیار بی‌ثباتی دارند، روابط میان‌فردی‌شان نیز  بسیار بی‌ثبات است. آنان  معمولاً سابقه‌ی روابط شدید، اما پرآشوب دارند که  معمولاً آرمانی‌کردن مفرط  دوستان یا معشوق‌ها را شامل می‌شود اما بعداً  به‌سرخوردگی و ناامیدی  می‌انجامد.

اختلال شخصیت مرزی borderline

اختلال شخصیت مرزی borderline

بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی(borderline) در مرز روان نژندی و روان‌پریشی قرار  دارند و مشخصه آن‌ها ناپایداری حالت عاطفی، خلق، رفتار، روابط ابژه‌ای، و  خودانگاره آن‌هاست. افراد مبتلا به این اختلال، خودانگاره (خودپنداره‌ی)  بسیار بی‌ثباتی دارند، روابط میان‌فردی‌شان نیز بسیار بی‌ثبات است. آنان  معمولاً سابقه‌ی روابط شدید، اما پرآشوب دارند که معمولاً آرمانی‌کردن مفرط  دوستان یا معشوق‌ها را شامل می‌شود اما بعداً به‌سرخوردگی و ناامیدی  می‌انجامد.

اختلالات و انحرافات جنسی

اختلالات و انحرافات جنسی

شاید واژه اختلال جنسی را زیاد شنیده باشید. این اختلالات به دو دسته کلی انحراف جنسی و کژکاری جنسی تقسیم می شوند. انحرافات جنسی یا پارافیلیا ( Paraphilia ) به رسیدن به تحریک جنسی با محرک‌هایی گفته می‌شود که نابهنجار تلقی می‌شوند. این امیال باعث ایجاد تداخل در زندگی فرد می‌شوند و در روانشناسی به انواع مختلف تقسیم می‌شوند که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

درباره‌ی نویسنده
گرفتن وقت مشاوره
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
none